Slambuc bográcsban gazdagon
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg lebbencs tészta
- 25 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg bacon szalonna
- 30 dkg lecsó kolbász
- 70 dkg füstölt kolbász
- 1.5 kg zöldpaprika
- 1.5 kg paradicsom
- 2.5 kg krumpli
- 2 kg vöröshagyma
- 1 nagy fej fokhagyma
- 5 dl olaj vagy zsír
- só
- bors
- őrölt köménymag
- ízlés szerint erőspaprika
Elkészítés
A szalonnákat kockára vágva üvegesre pirítjuk, és kivesszük a zsiradékból. A tésztát ebben a zsírban, a fele olaj vagy zsír hozzáadásával világos aranysárgára megpirítjuk, majd ezt is kiszedjük a bográcsból. A bográcsot papírtörlővel kitöröljük. A többi megmaradt olajon (zsíron) az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben hozzátesszük a kisült szalonnát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Ezeket lassú tűzön összesütjük. Ezután kerül bele a szeletelt zöldpaprika és paradicsom, amikkel tovább főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, stb. Ha szükséges az elfőtt levet pótoljuk. Ha mindezek jól összefőttek, akkor kerül bele a kockára vágott krumpli, ami ha kb. háromnegyed részben megfőtt, akkor hozzáadjuk a pirított lebbencstésztát. Ettől kezdve különösen odafigyelve, kis tűzön főzzük, óvatos keveréssel. Ha kell, levet öntünk még alá.
Megjegyzés
Kovászos uborka, vagy bármilyen savanyúság illik hozzá.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.